Diode Laser

Diode Laser, de houden standaard!

De diode Laser 808nm is op dit moment het meest effectief voor definitieve ontharing. Het apparaat is voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van ontharen. Dit apparaat werkt met een doelgerichte laser waardoor het veilig is om te behandelen.

 

Hoe werkt laserontharing?

Het laserlicht dringt door tot in de haarfollikel om deze te beschadigen, zodat het haar niet terug groeit en uiteindelijk het permanente ontharingsresultaat bereikt.

Diode versus IPL

Een diodelaser werkt dieper in de huid dan de klassieke IPL methode waardoor de resultaten duurzamer zijn. De methode is pijnloos en geschikt voor alle huidtypen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het resultaat is afhankelijk van de soort haren en mate van overbeharing. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig. De behandelingen vinden plaats om de 3 a 4 weken. Na elke behandeling ziet u een vermindering in het aantal haartjes.

Het haar groeit in 3 verschillende fases:

  • De anagene fase; de groeifase
  • De katagene fase; de haargroei en pigmentvorming komen tot stilstand en de haar wordt slechts boven de haarfollikel uitgeschoven
  • De telogene fase; Dit is de rustfase. Alleen zichtbaar groeiend haar kan behandeld worden: dat zijn de haren in anagene fase. Loszittend, slapend en nog niet zichtbaar haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

 

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Door de warmte die in de huid vrijkomt, kan uw huid na de behandeling wat rood, gevoelig, warm of gezwollen aanvoelen. Deze reacties zijn vaak niet pijnlijk en zullen binnen een paar uur wegtrekken.